Home  Geschiedenis  Karakter, type & kleur  Over mij & mijn cattery  Poezen & Kittens  Shows  Nieuws 

Poezen en kittens

Poezen

Van de tot nu toe door mij gefokte nestjes (dat zijn er drie) heb ik een drietal poezen gehouden. Twee uit het eerste nestje van Soesa (Seyila Spaaihoef x Pamuk von Kedi Arkadas), namelijk Barut, een mooie schilpad met witte poes, en Badana, een black tabby met witte poes. De derde poes is Ankara, Melek von Kedi Arkadas x Senéca Ruya`baladan), een lieve mooie silvertabby, Barut en Badana zijn inmiddels al een aantal maal mee geweest naar een show en zijn allebei kampioen geworden. Met Barut wil ik misschien nog wel een gooi doen naar een internationaal kampioenschap, zij vindt de shows wel leuk en gezellig.

Badana vindt er niets aan en mag dus voortaan thuisblijven.

Ankara gaat dit jaar weer mee naar de show en ik hoop dat zij opnieuw weer goede beoorde-lingen van de keurmeesters krijgt (éénmaal een CAC heeft zij al gehaald).

Kittens

Ankara heeft nu in november haar tweede nestje gehad (zie laatste pagina) Ze is net als de vorige keer een fantastische moeder en haar zes kittens doen het prima. Het is een heel rustig nest en het lijken erg lieve kittens te zijn. Hun vader, de blauw met witte Berelli van cattery Kedi Sahane, is ook een erg lieve en rustige kater.

Mocht u belangstelling hebben voor een kitten van haar (als de kittens 13 weken zijn mogen ze verhuizen )dan hoor ik dat graag.

Omdat ik met Ankara niet opnieuw een nestje zal fokken, zij is nu 5 jaar en het is mooi geweest, houd ik een paar van de kittens zelf. Een poesje, Güya en in dit geval ook een kater, de blacktabby classic kater Güzel.

In het belang van mijn kittens stel ik wel een aantal eisen aan hun nieuwe eigenaren. Het liefst wil ik dat zij niet buiten op straat komen vanwege het gevaar gestolen te worden of in het levensgevaarlijke verkeer terecht te komen. Een goed afgezette tuin is de mooiste oplossing.

Op die manier kan uw dier genieten van wat het buitengebeuren te bieden heeft (zon, wind, regen, vliegjes en vlindertjes) en heeft u geen zorgen over wat hem allemaal kan overkomen. Bovendien kan er geen overlast voor uw buren ontstaan.

Als u meestal de hele dag van huis bent, raad ik u aan een tweede kat erbij te nemen. De Turkse Angora kan niet goed tegen lang alleen zijn en kan zich dan gaan vervelen.

Met z’n tweeën is het veel gezelliger en kom je zo’n dag wel door.